Dynamische Hatha Yoga

In de hatha lessen richten we ons op het balanceren van het lichaam. Dit doen we door inspannende en ontspannende oefeningen te combineren. We stretchen en we versterken. Elke les is uitgebalanceerd zodat alle spiergroepen aan bod komen. We werken ook dieper dan ons fysieke lichaam. De les eindigt steeds met een diepe geleide relaxatie. Hierdoor komt er ook in onze geest meer balans.

Ha (zon) en Tha (maan) verwijzen naar de twee energiestromen die, volgens de yogafilosofie, in ons lichaam lopen. Je kan ze vergelijken met de meer bekende Yin en Yang uit de traditionele Chinese filosofie. Deze twee energiestromen (nadis) vullen elkaar aan in ons dagelijkse leven. Ha geeft ons meer mannelijke, krachtige energie en Tha geeft ons vrouwelijkheid en zachtheid. Door de opeenvolging van asana’s (yogahoudingen) brengen we meer balans in beide energiestromen.
Een andere betekenis van “hatha” is ook kracht. Het is niet de meest intensieve vorm van yoga, al kan het best pittig worden. Deze vorm van yoga beoogt om ons meer kracht te geven om onze ware ik te laten zien in ons dagelijks leven. Kracht die komt vanuit een gebalanceerd lichaam en geest.

>> Deze dynamische les is geschikt voor iedereen die graag zijn lichaam een beetje uitdaagt
    (Je hoeft je benen niet in je nek te kunnen zwieren)

IMG_20210612_215548_973.jpg
20210716_153410-02.jpeg