top of page

Ademcirkel - Ademreizen
"Rebirthing Breathwork"

Het beste medicijn zit in je.
 

ademreis2.jpg

"Het beste medicijn zit in je.
 

Ontdek de kracht van bewust verbonden ademhaling.
Meer vitaliteit en heling met bewust verbonden ademhaling met Mathieu Devies.
Elke laatste woensdag van de maand.

Een ademcirkel is een ademsessie in groep.

Tijdens de sessie maken we gebruik van de verbonden ademhaling en bevrijden hiermee opgeslagen spanningen en emoties. Emotionele blokkades en trauma kunnen op deze manier opgeheven worden en maken ruimte voor innerlijke rust en harmonie.

Welkom!

Als baby adem je volledig ‘vrij’. Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Bepaalde situaties of gebeurtenissen kunnen zo overweldigend zijn dat je ze wegduwt. Maar ons lichaam slaat dat op. Deze spanning zet zich vast als geblokkeerde energie. Deze ‘bevroren’ toestand manifesteert zich onder de vorm van een niet-vloeiende ademhaling en spanning in het lichaam. Daardoor ervaren we een gebrek aan energie, stress, angst, negatieve gedachtestromen en allerhande psychosomatische stoornissen. Via onze ademhaling breken we door die verschillende lagen en kunnen we mentale, emotionele en fysieke blokkades in de diepste kern losmaken.

 

Wat is een ademcirkel?

Een ademcirkel is een ontdekkingsreis naar je binnenwereld met de ademhaling als motor. Deze innerlijke reis heeft een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Tijdens de ademsessie doorleeft ieder zijn eigen unieke proces. Door samen te komen in een cirkel en als één groep te ademen ondersteunen en versterken we elkaar. Dit schept een gevoel van veiligheid en verbondenheid.

Bewust verbonden ademen Bewust verbonden ademen of “rebirthing-ademhaling” is een holistische, intuïtieve ademhalingstechniek waarbij actief de in- en uitademing met elkaar worden verbonden. De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier contact te maken met je werkelijke zelf en de adem te verdiepen. Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Het doet je energie terug vrijelijk stromen. Je ademhaling brengt je in contact met emoties en herinneringen, vooral wanneer deze onverwerkt of weggedrukt zijn, waardoor je deze kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat verbinding met een diepere laag - voorbij de fysieke, mentale en emotionele laag - waarmee de verbinding met wie je in de essentie bent herstelt. Er ontstaat een herstructurering op cellulair niveau en een loslaten van de chronische spanning in het zenuwstelsel. Daardoor voelt je emotionele en fysieke rugzak na een ademsessie ineens een pak lichter.

Tijdens een ademsessie ontstaat er bewustzijn op dat wat eerder onbewust aanwezig was. Dit zorgt voor integratie en heling. Er ontstaan nieuwe perspectieven, ruimte voor groei, helderheid en een diepere verbinding met dat wat je werkelijk bent.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De ademsessie wordt ingeleid en voorbereid met een begeleide meditatie en intentie-werk. Daarna gaan we even dansen of doen we een bewegingsoefening om het lichaam te activeren en je energie te wakker te maken. Vervolgens gaan we in de actieve bewust verbonden ademhaling. Na een bepaalde tijd brengen we de adem tot rust en volgt de integratie en ontspanningsfase. Wat aan de oppervlakte is gekomen en bewust is ervaren krijgt de tijd om geïntegreerd te worden. Deze integratiefase gaat vaak gepaard met gevoelens van vrijheid, vreugde, ontspanning, opluchting en verwondering.

Tijdens de groepssessie bieden we je een veilige ruimte en ondersteunen je in de vrije expressie van je blokkades. De sessie wordt ondersteund met muziek.

We sluiten de sessie rustig af met thee en een spontane uitwisseling

 

Trainer en ondersteuning bij deze ademreizen is Mathieu Devies.

Hij is klinisch psycholoog en lichaamsgericht psychotherapeut. Mathieu heeft zijn praktijk in Oosterzele waar hij dagelijks cliënten ondersteund.  Hij organiseert geregeld trainingen gericht op de mind body connectie en op heling van chronische stress en vroegkinderlijk trauma. En voor de ademreizen, organiseert hij deze bij ons.  https://www.aandachtsacademie.be

 

Praktisch Breng zeker het volgende mee: jouw eigen lekker dekentje, losse kledij, flesje water. Yogamatten, kussens en oogkussentjes zijn er voor jou in de studio.

 

De ademcirkels gaan maandelijks door, telkens de laatste woensdag van de maand. 31/1 - 28/2 - 27/3- 24/4 - 29/5 - 26/6

De duurtijd van de ademcirkel is telkens 2,5 uur. Onthaal is om 19u30 na een 15-tal minuten gaan we van start.

Tegenindicatie Zwangerschap, hartproblemen en hoge bloeddruk, diabetes, epilepsie en psychiatrische problemen zoals angstaanvallen of psychose gevoeligheid. Bij twijfel neem contact met ons op.

bottom of page