top of page
med5.jpg

Leren Mediteren  

workshop

De lijst met positieve effecten van mediteren is eindeloos.

 

Zo kan het helpen tegen stress, vermindert het angst en depressieve klachten en zorgt het voor meer focus en concentratie en een betere emotionele balans. Bij mensen met chronische ziektes kan het zelfs de pijn verlichten

 

Heel simpel gezegd is mediteren net als rusten. Heb je gesport, dan heeft je lichaam rust nodig om zich te herstellen. Je geest en gedachten zijn niet anders. 

Meditatie helpt je om vertrouwd te geraken met het hier en nu.

Het maakt je gegrond, zelfzeker, gefocust en kalm maar meer nog, het brengt je dichter bij jezelf. Door deze zachte vorm van introspectie kom je meer te weten over jezelf en word je vanzelf authentieker. Het houdt je gefocust op wat écht belangrijk voor je is. En dàt is de sleutel tot een gelukkig leven.

In deze 6-delige workshop wijden we je in, in de no-nonsense wereld van mediteren.

We schetsen wat het doet met jouw brein en zo dus ook met jouw lichaam.

Hoe mediteren is heel persoonlijk.

Daarom proeven we gedurende zes avonden van verschillende soorten meditaties, steeds vertrekkende vanuit de ademhaling. We combineren dit telkens met uiterst zachte yoga en beweeg-vormen: zoals Slow down Hatha, Kundalini en Yin yoga. We komen telkens eerst uit het hoofd en in het lichaam zodat we leren voelen ipv denken.

We weten dat meditatie onze gezondheid boost en ons gelukkiger en sterker in het leven laat staan.

We reiken je graag verschillende methodes aan zodat je kan invoelen wat jou het meeste aanspreekt.

Gedurende deze zes avonden leer je het mediteren te integreren in je leven, zodat het na de workshop deel kan uitmaken van je dagelijkse routine. 

Bekijk deze workshop als een journey, een reis in de wereld van het mediteren en zodoende een ontdekkingsreis in jezelf!

 

Deze workshop beslaat zes woensdagavonden van 20u15 tem 21u15. Prijs: 140euro

Je ontvangt bij aanvang ook een werkschrift met daarin de verschillende meditatie-vormen die we ontdekken inclusief enkele kleine opdrachten voor thuis,  een boeiende leeslijst én een selectie uit de beste meditatie-apps.

Leuk detail : vier van de zes avonden worden compleet in het Engels gegeven door Agata, onze Hatha Yoga docente.

Welkom bij ons.

bottom of page