top of page
med5.jpg

Ademwerk en Meditatie.
 

"Meditation isn't to control your thoughts, 

it's to stop letting them control you."

Elke dinsdagavond om 20u30 door Agata. - class teached in English.

 

We starten steeds met enkele zachte yoga-oefeningen om uit het hoofd en in het lichaam te komen.

 

Ademhaling is de sleutel tot een stressvrij leven en ademhalingsoefeningen zorgen voor onmiddellijke rust. Want door goed te ademen kunnen we meteen ingrijpen in ons parasympatisch zenuwstelsel waardoor ons brein onmiddellijk het signaal krijgt dat alles goed is en alles ontspant.

In deze class leren we ademhalingsoefeningen aan zodat we deze  kunnen meenemen en toepassen in ons dagelijks leven. 

Elke avond sluiten we af met een geleide meditatie, dat kan een bodyscan zijn, a breath-awareness meditation, progressive relaxation meditation of een affirmatie meditatie. Hoe het ook zij, elke avond is een stap dichter tot jouw innerlijke rust.

De lijst met positieve effecten van mediteren is eindeloos.

 

Zo kan het helpen tegen stress, vermindert het angst en depressieve klachten en zorgt het voor meer focus en concentratie en een betere emotionele balans. Bij mensen met chronische ziektes kan het zelfs de pijn verlichten

 

Heel simpel gezegd is mediteren net als rusten. Heb je gesport, dan heeft je lichaam rust nodig om zich te herstellen. Je geest en gedachten zijn niet anders. 

Meditatie helpt je om vertrouwd te geraken met het hier en nu.

Het maakt je gegrond, zelfzeker, gefocust en kalm maar meer nog, het brengt je dichter bij jezelf. Door deze zachte vorm van introspectie kom je meer te weten over jezelf en word je vanzelf authentieker. Het houdt je gefocust op wat écht belangrijk voor je is. En dàt is de sleutel tot een gelukkig leven.

In deze dinsdagavonden wijden we je in, in de no-nonsense wereld van mediteren.

We schetsen wat het doet met jouw brein en zo dus ook met jouw lichaam.

Hoe mediteren is heel persoonlijk.

Daarom proeven we gedurende onze avonden van verschillende soorten meditaties, steeds vertrekkende vanuit de ademhaling. Want ademhalingsoefeningen zijn dé sleutel, daardoor grijpen we immers onmiddellijk in in ons centraal zenuwstelsel waardoor rust even onmiddellijk optreedt.

We combineren dit telkens met uiterst zachte yoga en beweeg-vormen: zoals Slow down Hatha en Yin yoga. We komen telkens eerst uit het hoofd en in het lichaam zodat we leren voelen ipv denken.

We weten dat meditatie onze gezondheid boost en ons gelukkiger en sterker in het leven laat staan.

We reiken je graag verschillende methodes aan zodat je kan invoelen wat jou het meeste aanspreekt.

Gedurende deze Mediteren-avonden leer je het mediteren te integreren in je leven, zodat het deel kan uitmaken van je dagelijkse routine. 

Bekijk het als een journey, een reis in de wereld van het mediteren en zodoende een ontdekkingsreis in jezelf!

Ontdek ook de kracht van samen mediteren. Geef je over aan de geleide meditaties van het moment en ervaar de absolute rust en totale ontspanning.

Leuk detail : vele avonden worden in het Engels gegeven door Agata, onze Hatha, Yin  & Vinyasa Yoga docente. Maar soms worden deze avonden aangevuld of gegeven door Tanja Smet, onze Nia-dans docente, of door een gast-docente. Hoe het ook zij, een meditatie-avond is altijd weer een ontdekking en een verrijking.

Welkom bij ons.

bottom of page