top of page

Yoga Nidra

Loslaten in diepe ontspanning.

nidra3.jpg

Yoga Nidra, een subtiele maar zeer krachtige oefening.
op donderdag om 20u40 door André Galle.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Het is hierbij niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning met de hulp en de begeleiding van de docent.

Het grotendeel van de les breng je door in de Savasana – de liggende houding terwijl je luistert naar de begeleidende stem van André, onze Yoga Nidra docent.

 

Yoga Nidra brengt je helemaal tot de diepere lagen van jouw bewustzijn. We brengen de focus naar de ademhaling waardoor het centraal zenuwcentrum in balans komt, de hersenactiviteit vermindert en het lichaam in de heling-modus brengt.

Yoga Nidra helpt je om jouw dieper bewustzijn te vergroten en je innerlijke rust te bevorderen.

Het is tevens ook sterk aanbevolen voor mensen met slaapproblemen, trauma, burn-out en angstaanvallen.

Wekelijks Yoga Nidra beoefenen heeft heel wat voordelen:

Het vermindert stress aanzienlijk. Doordat het centraal zenuwstelsel in balans komt, creëren we op die manier een innerlijke rust welke meteen een heilzaam gevolg heeft voor lichaam én geest.

Yoga Nidra bevordert het concentratievermogen. Tijdens een Yoga Nidra sessie leren we de richtlijnen van de docent geconcentreerd te volgen waardoor we het bewustzijn richten op verschillende delen van het lichaam. Bij de eerste sessies schieten er ongetwijfeld honderden gedachten door het hoofd maar gaandeweg, bij wekelijkse sessies, leren we om er geen aandacht meer aan te besteden zodat de gedachten niet omslaan in gepieker. Gaandeweg wordt dit een nieuw ingebouwd vermogen die we meenemen in ons dagelijks leven.

Yoga Nidra verbetert het geheugen. Doordat we tijdens de sessies leren om geconcentreerd en gefocust te blijven op de ademhaling en de richtlijnen van de docent, trainen en verbeteren we op die manier het geheugen. We maken ons onderbewustzijn vrij van onnodige informatie waardoor we ruimte creëren in onze geest. Op die manier wordt de geest creatiever, actiever en helemaal helder.

Yoga Nidra zorgt voor genezing en verjonging van het lichaam. Tijdens Yoga Nidra gaat het lichaam in een modus van diepe ontspanning. Tijdens deze oefening worden de lichaamsfuncties minimaal, het metabolisme vertraagt en de hormonale functie neemt toe. Daarom krijgt het lichaam de kans om met de herstelactiviteit te beginnen en de gifstoffen uit het systeem te verwijderen.

Hierdoor begint het lichaam energie te besparen. Dit proces verwijdert vermoeidheid en verjongt de hersenen. Na de sessie voel je je  fris en energiek, net zoals je je voelt nadat  je vele uren goed en diep hebt geslapen.

Yoga Nidra is een subtiele, maar zeer krachtige oefening die ons kan helpen om te gaan met dagelijkse stress en triggers. Maar het kan ons zoveel meer genezing en groei bieden, omdat de beoefening het potentieel heeft om diepgewortelde trauma’s los te laten en ons bewustzijn naar ons meest authentieke zelf te leiden.

Welkom op donderdag 20u40. Les wordt in het Nederlands gegeven. Breng zeker ook jouw dekentje mee daar we in een totale ontspanning gaan. Yogamatten, kussens en oogmaskers zijn aanwezig.

bottom of page