top of page
#YinYoga

Tijdens een Yin yogales worden de asana’s (houdingen) gemiddeld langer aangehouden dan bij andere Yoga stijlen.

 

De focus ligt bij Yin Yoga voornamelijk op het stretchen van de spieren, wat niet altijd het geval is in andere yoga stijlen.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens het aanhouden van de asana’s ga je met je aandacht naar binnen, zodat je kunt erkennen en herkennen wat er diep van binnen in je leeft.

Yin Yoga bestaat uit een reeks grondoefeningen die 3 tot 5 minuten aangehouden worden.

Deze vorm stimuleert bindweefsel, ligamenten en kraakbeen, belangrijk om de maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden.

 

Dit kan je niet bereiken met de meer actieve, yang yogastijlen die de spieren versterken en verlengen.

Yin yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen. In het moment zijn, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel. Het effect van yin yogahoudingen is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Het biedt een perfecte aanvulling bij de yang stijlen, het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie.

What is Yin Yoga for Cat our Yin Yoga teacher:

Being. Feeling, breathing the present moment.

The liberation of total focus. Pure disconnection. Yin Yoga teaches us to be authentically present, revitalizing our connection with our bodies and enabling us to fully embody them. You find yourself feeling differently, becoming more aware of your surroundings. More perceptive, capable of greater concentration.

A feeling of lightness, a brightness. Your very sense of yourself.

Love & Warmth,
Cat

>>Toegankelijk voor iedereen, ook beginners.

YinYoga is ideaal voor wie wil starten met Yoga, rustige houdingen, diepe stretching en meditatie. Yin=vrouwelijk en zacht

bottom of page