top of page

Hormoon
Yoga

Hormoonyoga brengt (en houdt) jouw hormonen (en jouw emoties) terug in balans.
Op zaterdag om 11u30 met Leentje

Hormoonyoga brengt (en houdt) jouw hormonen terug in balans.

Hormoonyoga ondersteunt je om de overgang en (peri) menopauze zo vlot mogelijk en vooral bewust door te gaan maar ook jonge vrouwen met last van PMS (premenstrueel syndroom) hebben baat bij hormoonyoga.

Stemmingswisselingen worden minder heftig en ook zware bloedingen kunnen afnemen. Zelfs vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen hebben baat met hormoonyoga.

Hormoonyoga zorgt voor een betere stofwisseling, minder overgangsklachten, emotioneel evenwicht, minder stress en een rustiger zenuwstelsel, betere slaap, minder gewichtstoename, soepelheid en versterking van spieren en botten.

Het langer aanhouden van bepaalde poses, (zoals in Yin Yoga), speciale ademhalingstechnieken, meditatie, pranayama en yoga nidra zijn essentieel in hormoonyoga en worden stap voor stap begeleid aangeleerd. Zodat jij kan blijven schitteren en straalt zoals nooit ervoor

Vanaf 35 jaar begint de aanmaak van het vrouwelijk hormoon oestrogeen  te dalen zonder dat je daar als vrouw veel erg in hebt. Vrouwen die de overgang naderen, voelen het wel vaak heel duidelijk zowel op lichamelijk als psychisch vlak.

De oefeningen van hormoonyoga hebben invloed op je klieren en beïnvloeden op deze manier de aanmaak van je hormonen.

Het vrouwenlichaam heeft veel verschillende hormonen maar tijdens hormoonyoga wordt er vaak gefocust op het aanmaken van het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

 

Hormoonyoga door Leentje is gebaseerd op de belangrijke hormoonyoga leer van Dinah Rodrigues . Deze Braziliaanse yogadocente is inmiddels 94 jaar met een energie van 40 jaar! Dinah heeft spectaculaire resultaten behaald in de dertig jaar dat ze yoga-docente is. Toen Dinah in de menopauze kwam had zij nergens last van, haar dokter was verbaasd over haar hoge hormoonwaarde. Dinah wist zeker dat dit door haar dagelijkse yoga uurtje kwam. Ze deed verder onderzoek en stelde een reeks oefeningen samen die specifiek werkt op de eierstokken, schildklier, hypofyse en bijnieren.

Tijdens de hormoonyoga bij Leentje leer je als vrouw je lichaam kennen en weer intuïtief voelen wat het nodig heeft.

Zo kunnen bepaalde asana’s als de hond met de kop naar beneden, de kaars of hoofdstad direct verlichting brengen van de klachten en zullen alle omgekeerde houdingen de aanmaak van de hormoonproductie stimuleren, de buikorganen en hun werking bevorderen, ons innerlijk vuur en al onze chakra’s aanwakkeren.

Alle oefeningen zijn voor alle vrouwen en voor alle leeftijden. 

Welkom bij ons.

Hormoonyoga alle zaterdagen om 11u30.

bottom of page